Neumann en Merging Technologies bundelen hun krachten

Neumann en Merging Technologies bundelen hun krachten

Back

Berlijn, 5 juli 2022 – De Duitse studiospecialist Neumann.Berlin en het Zwitserse bedrijf Merging Technologies – een van ‘s werelds meest vooraanstaande producenten van digitale audio-opnamesystemen met hoge resolutie – zullen in de toekomst gaan samenwerken onder de paraplu van de Sennheiser Group. Sennheiser heeft de aandelen van Merging Technologies volledig overgenomen. Met deze stap breidt Neumann.Berlin zijn aanbod van hoogwaardige audio-oplossingen uit.

Omwille van zijn legendarische microfoons, monitors en hoofdtelefoons wordt Neumann.Berlin wereldwijd beschouwd als referentie, en dat niet alleen door professionele gebruikers zoals opnamestudio’s en omroepen, maar ook door semiprofessionele klanten. Neumann-oplossingen staan niet enkel voor betrouwbaarheid en waardebehoud, maar ook voor het summum in geluidskwaliteit. Neumann blijft voortbouwen op deze sterke positie en breidt zijn productportfolio nu strategisch uit.

De integratie met Merging Technologies maakt deel uit van Neumanns groeistrategie. "Ons plan is om het aanbod van Neumann te verstevigen, vooral op het gebied van digitale workstreams, om onze klanten holistische audio-oplossingen in studiokwaliteit te bieden. De producten en oplossingen van Merging Technologies vormen een uitstekende aanvulling op het Neumann-productportfolio. Daarom kijken we ernaar uit om te kunnen samenwerken met het Merging-team", zegt Ralf Oehl, CEO van Georg Neumann GmbH. Merging Technologies is een van de toonaangevende leveranciers op wereldschaal van AD/DA-oplossingen en digitale audio-werkstations, maar ook een pionier in de ontwikkeling van software om de AES-67 standaard te ondersteunen.

"Neumann.Berlin en Merging Technologies zijn een perfecte match en deze samenwerking biedt nieuwe opportuniteiten voor beide partijen", vult Claude Cellier aan, stichter en CEO van Merging Technologies. "Beide bedrijven delen een passie voor uitmuntendheid en een vastberadenheid om steeds weer nieuwe standaarden te zetten op audiogebied." Het bestaande portfolio van de twee bedrijven zal ongewijzigd blijven. Het eerste gezamenlijke product van het partnership tussen Neumann.Berlin en Merging Technologies wordt een Neumann audio-interface die de perfecte integratie van Neumann-producten in een digitale infrastructuur mogelijk maakt.


​Merging Technologies zal via het strategische partnership een onderdeel van de Sennheiser Group worden. Het team van circa 20 mensen behoudt zijn standplaats op de bedrijfssite in Puidoux te Zwitserland maar zal nauw samenwerken met het Neumann-team in Berlijn. De twee bedrijven zien heel wat potentieel voor nieuwe synergieën, vooral op het vlak van ontwikkeling en innovatie. "We zijn bijzonder blij dat we de medewerkers van Merging mogen verwelkomen bij de Sennheiser Group", zegt Andreas Sennheiser, co-CEO van de Sennheiser Group. "Als familiebedrijf ambiëren we in de komende jaren een duurzame groei op basis van de sterktes van onze eigen resources. Om dit te bereiken investeren we aanzienlijk in onze professionele business.” Beide partijen zijn overeengekomen om geen financiële details openbaar te maken.

 

 

Over Neumann

Georg Neumann GmbH, gekend als ‘Neumann.Berlin’, is een van de meest toonaangevende producenten ter wereld van audioapparatuur van studioniveau en de uitvinder van legendarische opnamemicrofoons waaronder de U 47, M 49, U 67 en U 87. Het bedrijf werd opgericht in 1928 en werd met tal van internationale awards onderscheiden voor zijn technologische innovaties. Sinds 2010 heeft Neumann.Berlin zijn expertise in het ontwerpen van elektro-akoestische transducers uitgebreid zodat deze nu ook de studiomonitormarkt omvat. Daarbij richt het zich vooral op tv- en radiozenders, opnames en audioproductie. De eerste Neumann-studiohoofdtelefoon werd begin 2019 gelanceerd. Georg Neumann GmbH maakt sinds 1991 deel uit van de Sennheiser Group, en wordt wereldwijd vertegenwoordigd door het Sennheiser-netwerk van dochterondernemingen en jarenlange handelspartners. www.neumann.com

Over Merging Technologies

Merging Technologies SA is een Zwitserse producent met meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling van baanbrekende, professionele audio- en videoproducten voor een brede waaier entertainment- en mediasectoren. Merging heeft een trouwe gebruikersbasis in de top van de muziek-, film-, televisie-, mastering- en performance-industrie en legt zich toe op de ontwikkeling van productgamma’s met een ongeëvenaarde kwaliteit en flexibiliteit, ongeacht de toepassing. Merging bouwt instrumenten voor mensen die meer verlangen van hun systemen, een onophoudelijke drang hebben om grenzen te verleggen, en die ervan overtuigd zijn dat kwaliteit altijd op de eerste plaats komt. www.merging.com


20220705_Neumann and Merging Technologies_BENL.docx 31 KB
Ann Vermont NETHERLANDS - Communcations Manager Europe, Sennheiser France
Ellen Van Wijk NETHERLANDS, TEAM LEWIS
Chris Hollebone Marketing Manager, Merging Technologies